Hvis du er i tvil om hva du bør velge når du skal erstatte en god gammeldags glødepære, er dette anbefalingen fra oss i e-led:

  • LYS OVER BORD I KJØKKEN OG STUE: Vanlig skrupære, hvor vår cob filament skrupære er et godt valg. Det er en fordel om lyspæren er dimbar slik at lyset kan justeres etter behov.
  • STÅLAMPE/ GULVLAMPE: Både LED, halogen og sparepære er kan brukes. Våre LED filament pærer er rundtstrålende slik at hele skjermen lyses opp og tåler vibrasjoner. De gamle halogen skrupærene er skjøre og går lett i stykker ved rystelser, som ofte vil forekomme for en gulvlampe.
  • LESELAMPE: Halogen gir varmestråling som kan være irriterende hvis lampen er tett inntil ansiktet. I så fall er LED et godt alternativ, men da bør du passe på at pæren ikke stikker utenfor skjermen slik at du blir blendet. Mange LED-pærer og sparepærer er litt større enn glødepærene som skal erstattes. Våre LED lyspærer har tilsvarende størrelse som halogen pæren og vil derfor ikke stikke ut. LED filament pærene våre avgir også lite varme i forhold til halogen lyspærer.
  • BORDLAMPE: Sparepære eller LED. Her kan våre LED filament pærer anbefales. Har brukes ofte liten/tynn sokkel (E14), som vi har flere utgaver av.
  • SKRIVEBORDSLAMPE: LED eller halogenpære. Her kan våre LED filament pærer anbefales. Har brukes ofte liten/tynn sokkel (E14), som vi har flere utgaver av.
  • VEGGLAMPE: Bruk en lyspære som er dimbar. Velger du LED, bør du passe på at pæren lyser opp hele skjermen.
  • TAKLAMPE: I boligen vil de fleste ha taklampe med litt trøkk i. Her ønsker vi ofte at lyspæren skal være dimbar. Også i taklamper bør du huske på at noen LED pærer ikke lyser jevnt i hele skjermen. Er godt valg er da vår LED filament pære på kraftige 1000 lumen, som også er dimbar. Til taket i en kjølig kjeller- eller loftsbod gjør LED den beste jobben. Halogen er også velegnet, men har kortere levetid. Også her kan vi anbefale våre filament lyspærer. Enten vår kraftigste, eller en som ikke er så sterk og yter 600 lumen på 6 watt.
  • SENGELAMPE / NATTBORDSLAMPE: LED-pære. Kjøp først én og se om du blir fornøyd med farge og lyskvalitet, og om pæren passer bra til skjermen. Våre LED pærer har en lysfarge på 2700 Kelvin, som tilsvarer det glødelampen har og gir et behagelig varmt hvitt lys. Du kommer til å bli fornøyd med den. Såkalte sparepære egner seg dårlig på soverommet fordi det tar tid før den lyser optimalt.
  • PÅ BADET: Hvis du skal erstatte glødepærer i baderomskupler bør du velge våre COB LED spot som er dimbar (både MR16 og GU10). Men husk å sjekk at transformatoren og dimmeren takler lavere effekt.
  • LYSEKRONE: Tidligere har LED lyspærene vært dårlige erstattinginger for glødepæren, men med våre filament lyspærer vil du få minst like fint lys i lyskronen. Lyspærene er dimbar og med effekt på 4 watt. Har du mange lyspærer i lysekronen din vil du spare mye på å bytte de gamle 35 Watts pærene.